Ana Sayfa Hakkımızda Faydalı Bilgiler Hizmetlerimiz Öneri ve Talep Randevu Talebi Hekiminize Danışın İletişim

Hizmetlerimiz

1- Lazer Destekli Diş Hekimliği
2- Estetik Diş Hekimliği
3- Dental İmplantlar
4- Ağız ve Diş Cerrahisi
5- Periodontoloji - Diş Eti Hastalığı
6- Endodonti - Kanal Tedavisi
7- Ortodonti
8- Pedodonti - Çocuk Diş Hekimliği
9- Lamina (Laminate)
10- Zirkonyum
11- Full Seramik Porselen
12- Metal Alt Yapılı Porselen
13- Hareketli Protez
14- Total Protez
15- İnley - Onley Dolgu
16- Genel Anestezi ve Sedasyon
17- Diş Beyazlatma

 

Diş Hekimliğinde Kullanılan Aletler
Diş hekimi kliniğinden korkmak, genellikle kullanılan aletlerden kaynaklı oluyor. İnsan bilmediğinden korkuyor. Öyle ise ne nedir, nerede kullanılır bir bakalım..

Aerator:
Dişin en sert dokusu olan mine dokusunu kaldırmakta kullanılan döner alettir. Hava ya da elektrikle çalışır.
Dakikada 200.000 devir dönme kapasiteleri vardır. Işıklı çeşitleri olabilir. Tazyikli su çıkışı vardır.

 

Anguldruva:
Dişin minesinin altında kanal daha yumuşak yapıdaki dentin dokusunda aşındırma yapmak için, çürük dokuyu temizlemek için kullanılır.
Diş taşı temizliği sonrası dişlerin parlatılması, dolguların parlatılması gibi işlemlerde de kullanılan döner alet sistemidir.
Kanal tedavisi, implant yerleştirilmesi işlemler için özel anguldruvalar vardır.

Piyasamen:
Protez uyumlamalarında, kemikten madde kaldırılması gereken gömülü diş ameliyatı gibi bazı operasyonlarda kullanılan döner alet sistemidir.

 

 

Mikro motor:
Aeratore göre daha az devirle dönen döner alet sistemidir. Dakikada 20.000 gibi bir devirle çalışır.
Anguldruva ve piyasamen mikromotorun üzerine takılarak kullanılır.

 

 

Frezler:
Anguldruva ve aerator ün ucuna takılan, dişin ince ayrıntılarına girilmesini sağlayan küçük uçlardır. Elmas, tugnsten karpit, çelik yapıda olanları vardır. Bu uçlar ile çürük temizlenir, diş kesilir, dolgu düzeltilir.

 

Kavitron:
Kavitron diş taşı temizliği yapmak için kullanılan titreşimli bir cihazdır. Taş kırma makineleri gibi çalışır. Sadece diş yüzeyindeki taşların diş ile bağlantısını keserek parçalanmalarını ve atılmalarını sağlar.

 

Hava su spreyi-şırıngası-tabancası:
Dişin üzerindeki yabancı maddelerin uzaklaştırılması , dişin yıkanması, soğutulması, kurutulması amaçları için kullanılan su ve hava püskürten alettir. Dişin üzerinde döner aletlerle çalışırken yanmaması için ıslak olması gerekir, dolgu yapılırken dolgunun dişe tam yapışabilmeis için dişin kuru olması gerekir.
Çürük teşhisinde, dolgu yapımında, dolgunun kontrolünde vs dişin yüzeyinin kuru olması istenildiği durumlarda kullanılır.

 

Ayna ve sont:
Diş hekiminin muayene sırasında teşhis için kullandığı, tedavi sırasında görmek ve yanak ve dili operasyon sahasından uzak tutabilmek için kullandığı olmazsa olmaz el aletleri..

 

El aletleri:
Dolgunun şekillendirilmesinde, diş taşı temizliğinde, diş çekimi sonrası soketin temizliğinde vs. kullanılan aletlerdir.

 

 

Tükürük emici-suction:
Ağız açık kaldığında, ağız içinde çalışıldığında, korku durumunda tükürük bezleri normalden fazla çalışır. Kullanılan döner aletler dişlerin yanmasını önlemek için su ile çalışır. Bu tükürük ve suyun hastayı rahatsız etmeden boşaltılması için, pipet benzeri bir yapı olan suction'lar kullanılır.


Diş çekimi Aletleri:
Diş çekiminde dişin kemikten ve diş etinden ayrılması, yerinde hareketinin sağlanması için, "torna vida gibi" denilenelevatorler, dişin yerinden çıkarılması için de "kerpeten" olarak anılan davyeler kullanılır.

 

Lazer:
Diş etinde yapılacak kesilerde, diş beyazlatmada, kanal tedavisinde, diş eti renklenmesi tedavisinde, porselen yüzeyi aşındırmada, biostimülasyon ile terapide ve pek çok dental işlemde kullanılır.

 

Dolgu Işın Cihazı:
Kompozit-diş rengideki dolguların dişe yapışması ve diş dokusunun sertliğine gelmesi için led ya da halojen ışıklar kullanılır. Bu ışık dolgunun polimerizasyonunu sağlar.

 

 

Ağız İçi Kamera:
Kişinin ağız içindeki durumu fotoğraflarla gösterebilmek, öncesi-sonrası kayıtlarının tutulabilmesi için kullanılır.

 

 

 

Rubber Dam:
Dolgu ve özellikle kanal tedavisi yapımı esnasında dişin tükürük ve sudan mükemmel izolasyonu gereklidir. Suction ve pamuk rulolarla sağlanan izolasyon yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden sadece üzerinde çalışılan dişi açıkta bırakan koruyucu bariyer sistemi rubber dam geliştirilmiştir.

 

RVG:
Dişin dışarıdan gözle görülebilen kısmı her zaman dişin genel durumu hakkında bilgi vermez. Dişin içi, köklerin durumu, kemiğin durumu röntgen çekilerek anlaşılabilir. RVG, daha az bir radyasyonla çekilen röntgen görüntüsünü bilgisayar ekranına aktaran sistemdir.

 

Otoklav:
Kullanılan aletlerin sterilizasyon ve dezenfeksiyonu ihlam edilemez. Otoklavlar 1 saat süre 134 C sıcaklık ve basınç altında AİDS dahil bütün virus ve bakterileri yok etmektedir.

 

 

Telefonlarımız & Adres

 

Hizmetlerimiz - 1

 

Hizmetlerimiz - 2

 

Hizmetlerimiz - 3

Tel : 0 432 216 95 15
Gsm : 0 538 974 55 99

Hastane Caddesi, Koçak İş Merkezi
Kat : 1 Daire : 2
Yiğitoğlu Pastanesi Üstü
Merkez / VAN

Lazer Destekli Diş Hekimliği
Estetik Diş Hekimliği
Dental İmplantlar
Ağız ve Diş Cerrahisi
Periodontoloji - Diş Eti Hastalıkları
Endodonti - Kanal Tedavisi
Ortodonti
Pedodonti - Çocuk Diş Hekimliği

Protez;

Lamina (Laminate)
Zirkonyum
Full Seramik Porselen
Metal Alt Yapılı Porselen
Hareketli Protez
Total Protez

İnley - Onley Dolgu
Genel Anestezi ve Sedasyon
Diş Beyazlatma

(C) Diş Hekimi Mehmet GÜLCAN - 2009
Designed By : Hasan ÇELİKYÜREK